Sök
Stäng denna sökruta.

IAC

Grundat 1922 utgör IAC, tidigare EBÖ, ett stycke svensk industrihistoria. Alltsedan starten har man bedrivit gjutning i lättmetall. Idag levererar man högkvalitativa, färdigbearbetade produkter direkt till fordonsindustrins tillverkningslinor.

Över åren har man genomfört ett antal strategiska förvärv, det senaste under sommaren 2021. På så sätt har såväl kapacitet som kundbas ökats och IAC utgör numera en av de större aktörerna på den nordiska marknaden för aluminiumgjutning.

Branschen står idag inför flera spännande utmaningar som följd av kundernas övergång från fossila bränslen till el samt ett starkt ökande miljöfokus i hela produktionskedjan. För IAC innebär det betydande investeringar i nya komponenter men också i ny, miljövänlig teknologi – något företaget tillsammans med Grönskär nu tar sig an med högsta prioritet.

IAC
0

st

anställda

0

milj.

i omsättning*

0

%

EBITDA*

*Nyckeltal baserade på helårsprognos för år 2023

Läs även

Om Grönskär

I tjugo år har Grönskär hjälpt företag att utvecklas och växa. Vår vision är en fortsatt blomstrande svensk industri – en framtid vi vill vara med att skapa.

Grönskär som ägare

Vår passion är att få företag att utvecklas, förbättras och växa – tillsammans med våra lika engagerade företagsledningar lyfter vi verksamheten till nästa nivå.

Våra bolag

Alla våra bolag styr sin egen affär, oberoende av varandra. Strategiska investeringar och tilläggsförvärv initieras utifrån behov och affärsplaner.
Rulla till toppen