Sök
Stäng denna sökruta.

ELMAB

Edvin Larssons Mekaniska grundades 1946 i Dala-Järna och det är fortfarande här som ELMAB bedriver sin verksamhet, nu med fjärde generationen vid rodret – och fortsatt med kundnärhet och kvalitet i fokus.

Vid mitten av 60-talet började företaget fokusera allt mer på hydraulik, och är sedan många år tillbaka en av Sveriges mest framstående tillverkare av kundanpassade hydraulcylindrar, i huvudsak för olika tillämpningar till entreprenadmaskiner. En stark position inom hydraulik för tiltrotatorer borgar för en spännande utveckling de kommande åren.

ELMAB har även en enhet i Falun där fokus ligger på CNC-baserad komponenttillverkning.

ELMAB måleri
0

st

anställda

0

milj.

i omsättning*

0

%

EBITDA*

*Nyckeltal baserade på helårsprognos för år 2023

Läs även

Om Grönskär

I tjugo år har Grönskär hjälpt företag att utvecklas och växa. Vår vision är en fortsatt blomstrande svensk industri – en framtid vi vill vara med att skapa.

Grönskär som ägare

Vår passion är att få företag att utvecklas, förbättras och växa – tillsammans med våra lika engagerade företagsledningar lyfter vi verksamheten till nästa nivå.

Våra bolag

Alla våra bolag styr sin egen affär, oberoende av varandra. Strategiska investeringar och tilläggsförvärv initieras utifrån behov och affärsplaner.
Rulla till toppen