Sök
Stäng denna sökruta.

Grönskär Gruppen förvärvar International Aluminium Casting

IAC är med sin snart 100-åriga historia en väletablerad leverantör av gjutna och mekaniskt bearbetade aluminium- och magnesiumkomponenter. Koncernen erbjuder i egen regi även lackering och industriell tvättning. IAC:s verksamhet bedrivs idag från fem produktionsenheter i tre olika länder, och koncernen visar en långsiktigt god tillväxt med ökande lönsamhet, där budgeterad omsättning för 2021 uppgår till drygt 400 mkr. Tillträde sker per den 30 juni 2021.

– IAC är precis den typ av traditionsrika, fina industriföretag som vi söker samarbete med. Att tillsammans med nuvarande ledning, som kvarstår som delägare, få arbeta vidare på den utvecklingsresa som redan påbörjats, ska bli extremt spännande. Med vår erfarenhet av att bygga strukturkapital och utveckla nya marknader är vi övertygade om att vi tillsammans kommer kunna ta IAC till en ny nivå, och förhoppningsvis säkra ytterligare 100 framgångsrika år, säger Grönskär Gruppens VD Mattias Gadd

Nuvarande huvudägare, Folke Sandvik, drar sig efter 17 år vid rodret tillbaka för att fokusera på vänner och familj, men kommer att vara behjälplig för att säkerställa en smidig övergång av ägaransvaret.

För ytterligare information kontakta:
Mattias Gadd, VD, Grönskär Gruppen AB, +46 70 346 22 16
Dan Nilsson, VD, International Aluminium Casting AB, +46 733 61 24 57

Dela inlägget:

Grönskär Gruppen AB har den 9 juni 2021 ingått avtal att förvärva en majoritetspost i koncernmodern International Aluminium Casting (IAC) Sweden AB.
Rulla till toppen