Sök
Stäng denna sökruta.

Grönskär förvärvar ELMAB – ett klassiskt industriföretag

Sedan 1946 har Edvin Larssons Mekaniska AB varit aktiva som familjeföretag i Dala-Järna och sedan 2012 också i Falun genom systerbolaget Edvin Larssons Maskinteknik AB. Under 2000-talet har ELMAB vuxit kraftigt. En positiv utveckling som genom den nya ägarstrukturen har alla förutsättningar att fortsätta.

– ELMAB har visat på en imponerande förmåga att växa tillsammans med sina framgångsrika kunder. Vi ser fram emot att kunna bidra på denna resa, dels genom att säkerställa nödvändigt finansiellt stöd, men även genom att tillsammans med nuvarande ledning arbeta aktivt med företagets utveckling av kunderbjudande och strukturkapital, säger Grönskärs VD Mattias Gadd

ELMAB har allt sedan starten varit under ständig utveckling och är sedan mer än 50 år tillbaka en välrenommerad tillverkare av specialtillverkade hydraulcylindrar och erbjuder även ett brett sortiment av gripklor. Företaget har en budgeterad omsättning för 2022/23 på ca 250 mkr. I och med den aktuella affären får Grönskär Gruppen en majoritetspost i företaget.

Tidigare huvudägare, Fredrik Bertils, kvarstår som delägare och kommer även fortsätta i sin roll som VD.

– Vi på ELMAB har alltid satt en ära i att vara ett familjeföretag som erbjuder våra kunder produkter av hög kvalitet och bidrar till utvecklingen i Dalarna. Vi ser oss fortsatt som ett familjeföretag, fast förankrade i bygden. Men tack vare den nya ägarstrukturen får vi helt nya möjligheter att ta ELMAB till nästa nivå.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mattias Gadd, VD, Grönskär Gruppen AB, +46 70 346 22 16
Fredrik Bertils, VD, ELMAB Hydraulic Holding AB, +46 70 601 62 90

Dela inlägget:

Grönskär Gruppen har under de senaste 20 åren utmärkt sig genom sin förmåga att utveckla svenska industriföretag och hjälpa dem ta steget till nästa nivå. Nu utökar man sin portfölj genom att gå in som huvudägare i ELMAB, ett familjeföretag med knappt 100 anställda och bas i Dalarna.
Rulla till toppen